Последно поколение антена за приемане на данни от нано- спътници вече

...
Последно поколение антена за приемане на данни от нано- спътници вече
Коментари Харесай

VIVACOM и ЕндуроСат с общ проект за управление на нано-спътници

Последно потомство антена за приемане на данни от нано- спътници вече работи на сателитната станция Плана на VIVACOM.

Тя е конфигурирана от водещата българска компания на нано-сателити Ендуросат. Двете компании подписаха дълготрайно партньорство за взаимна работа в региона на сателитни комуникации с нано-спътници.

Нано-сателитите намират все по-голямо приложение за наблюдаване на земната повърхност, информационни цели, транспорт на информация, научни проучвания и обучение. Антената на станция Плана е поредна стъпка на ЕндуроСат към основаването на глобална мрежа за връзка с подобен вид сателити на компании, научни центрове и университети. Ролята на VIVACOM e да осигури професионална поддръжка в управлението и преноса на данни от нано-спътници. 

Според Euroconsult, в международен мащаб в идващите 10 години се чака да бъдат изстреляни над 7 000 нови нано-спътника. 

„ Радвам се, че успяхме да стартираме успешно партньорство с VIVACOM в региона на сателитните връзки. Надявам се, да успеем да изградим сполучлив космически бизнес в България в съдействие с телекома “, каза Райчо Райчев – основател и изпълнителен шеф на ЕндуроСат.

„ Екипът на ЕндурСат избра сателитна станция Плана на VIVACOM за разполагане на оборудването си, поради отличната инфраструктура, особено подбраното разположение на обекта, осигуряващо опция за надеждна комуникация с разнообразни типове спътници и най-много поради сериозния опит на компанията в сателитния бизнес, високото качество и надеждност на услугите, които предоставяме на  нашите клиенти “, съобщи Владимир Рангелов - старши мениджър продажби във VIVACOM.

„ VIVACOM обезпечи нужната поддръжка в подготовката и създаването на новата услуга на нашия сътрудник ЕндуроСат. Горди сме, че можем да изградим дружно сполучлив бизнес с първата българска компания, създаваща спътници, допълни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР